Vervoer aan de Costa Blanca

In alle badplaatsen langs de Costa Blanca kunt u een auto huren. U kunt daarnaast met de bus, trein of taxi reizen.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een auto kunt u via internet huren, voor vertrek bij uw reisbureau of ter plekke. U kunt meteen een auto huren bij aankomst op het vliegveld, maar in de meeste badplaatsen is het eveneens mogelijk een auto te huren. Zorg dat u op de hoogte bent van de wijze waarop u verzekerd bent om onaangename verrassingen te voorkomen.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij grote verhuurbedrijven is het soms mogelijk om een motor of scooter te huren. Ook hierbij geldt dat u goed moet uitzoeken hoe de verzekering geregeld is.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de grote steden rijden taxi’s op de meter en vindt u op grote pleinen een taxistandplaats. In kleinere plaatsen wordt de prijs berekend aan de hand van het aantal kilometers dat u verplaatst wordt. U doet er goed aan voordat u in de taxi stapt een prijs af te spreken met de chauffeur. Houdt u rekening met een toeslag wanneer u ’s avonds of in het weekend een taxi neemt of wanneer u veel bagage bij u heeft.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

U kunt zich aan de Costa Blanca, zeker doordeweeks, goed met de bus verplaatsen. In de regio zijn veel lokale busmaatschappijen die ritten tussen de verschillende kustplaatsen verzorgen, maar ook ritten van de kust naar de grotere steden Valencia en Alicante. Houdt u niet zo van reizen met de bus, dan kunt u ervoor kiezen per trein te reizen. De nationale spoorwegmaatschappij van Spanje, Renfe verzorgt treinvervoer tussen Alicante, Valencia en Castelló.

Van Alicante rijdt een regionale trein naar Elche en Orhuela, maar vanaf Alicante gaat ook een smalspoor (TRAM) naar Dénia. De Tram maakt langs de gehele kust vele tussenstops. Stops worden onder andere gemaakt in Calpe, Benidorm, Altea en Benissa. In de zomer kunt u zelfs ’s nachts (donderdag, vrijdag en zaterdag) gebruik maken van deze verbinding tussen Alicante en Dénia. Vanaf Valencia en Castelló rijden lokale treinen naar diverse plaatsen aan de kust.