Calpe

Calpe heeft nog een oorspronkelijke kern, maar deze wordt omgeven door nieuwbouw, wat het aanzicht van de stad geen goed doet. Desalniettemin heeft Calpe veel te bieden.

Calpe ligt circa 25 km ten noorden van Benidorm. Dit was vroeger een vissersdorp, maar is inmiddels uitgegroeid tot een populaire badplaats. Hét herkenningspunt van Calpe en de gehele Costa Blanca, de Peñon de Ifach bevindt zich bij deze plaats.

Oude Kern

Calpe kent een lange geschiedenis en de Romeinen en Arabieren hebben zich hier in vroegere tijden reeds gevestigd. De Moorse wijk El Arrabal herinnert aan het verblijf van de Arabieren. Het is een leuke, interessante wijk met smalle, kronkelende straatjes en enkele bezienswaardigheden. Zo vindt u resten van de vestingwallen en van de Torreó de la Peça, een oude weertoren. De 15de eeuwse kerk en het oude stadhuis, waarin zich nu een archeologisch museum bevindt, zijn eveneens de moeite waard. Aan de Romeinse overheersing herinneren de ruïnes van onder andere de Baños de la Reina, het badhuis.

Stranden

De twee grote stranden van Calp, Arenal-Bol en Fossa-Levante worden door de Peñon de Ifach van elkaar gescheiden. Het zijn mooie zandstranden en het uitzicht op de Peñon de Ifach geeft net iets extra’s. Langs de kust bevinden zich diverse watersportcentra waar u terecht kunt voor materiaalhuur of bijvoorbeeld een zeil- of surfcursus.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Blanca:

Foto’s van Calpe

Populaire accommodaties in Calpe

Esmeralda Suites 7.8
5 aanbieders
vanaf €229
Gran Sol y Mar 9.1
5 aanbieders
vanaf €427
AR Diamante Beach 8.1
7 aanbieders
vanaf €301

Bekijk alle 12 accommodaties in Calpe

Ligging