Praktische informatie

Op deze pagina vindt u allerhande praktische informatie, die u van pas kan komen tijdens of voor uw verblijf aan de Costa Blanca.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Spanje betaalt u net als in Nederland met de Euro. U kunt daarnaast in de meeste hotels, restaurants en winkels met creditcard of pinpas betalen. Pinautomaten zijn in de meeste badplaatsen aanwezig.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Spanje kunt u uw mobiele telefoon prima gebruiken. Wanneer u binnen Spanje belt draait u het landennummer 0034. Goedkoper is het om te bellen met een openbare telefoon, waarvoor u betaalt met muntgeld, een telefoonkaart of uw creditcard. Telefoonkaarten zijn verkrijgbaar in tabakswinkels en kiosken.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit de basiszorgverzekering bent u verzekerd voor spoedeisende hulp in het buitenland. In Spanje dient u wel een Europese ziekteverzekeringskaart te kunnen tonen. Deze kunt u aanvragen bij uw verzekeringsmaatschappij. De basisverzekering vergoedt niet alle medische kosten die u in het buitenland maakt. Het is daarom aan te raden een goede reisverzekering af te sluiten, die ook medische kosten dekt. Informeer hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij. In veel badplaatsen aan de Costa Blanca zijn artsen gevestigd die gewend zijn buitenlanders te behandelen en waarmee u in het Engels kunt communiceren. U moet vaak contant betalen en krijgt dan, als u goed verzekerd bent, later uw geld terug. Zorgt u wel dat de arts u een goede, gedetailleerde rekening meegeeft. Voor eenvoudige medische vragen kunt u terecht in een apotheek, die in Spanje alom aanwezig zijn. Houdt u wel rekening met de middagsluiting.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel Spanje geen onveilige bestemming is, dient u toch een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Laat uw spullen nooit onbewaakt achter op het strand, laat geen eigendommen achter in uw auto, ook niet in de kofferbak. Waardevolle zaken dient u bij voorkeur in uw accommodatie in een kluis op te bergen. Wanneer u bestolen bent, moet u aangifte doen bij de politie, omdat uw verzekeringsmaatschappij u zeer waarschijnlijk zal vragen naar een proces-verbaal.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over de Costa Blanca:

  • U kunt in Spanje gebruik maken van dezelfde stekkers als in Nederland. Het voltage is net als in Nederland 220 volt.
  • In 2002 is men aan de Costa Blanca begonnen om de stranden beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Stranden worden voorzien van speciale rolstoelen die geschikt zijn voor op het strand en in het water. Op de website van de Spaanse nationale vereniging voor gehandicapte mensen kunt u meer informatie vinden. Deze informatie is echter wel in het Spaans.
  • In de comunitat Valenciana gelden twee officiële talen. Het Spaans (Castiliaans) en een regionale variant van het Catalaans, Valencià.