Valencia

Wanneer u aan de Costa Blanca verblijft is een bezoek aan Valencia een absolute aanrader. De stad kent vele hoogtepunten, waaronder de kathedraal, de markthal en de Stad van de Kunsten en de Wetenschappen.

Valencia is qua inwoneraantal na Barcelona en Madrid de grootste stad van Spanje. U vindt hier dan ook alles wat u van een wereldstad mag verwachten. U kunt in de stad heerlijk winkelen, op de mooie pleinen vindt u tal van terrasjes en ’s avonds heeft u volop keuze uit goede restaurants en bars. In de oude wijk El Carmen zijn leuke boetiekjes te vinden, alsmede trendy bars en cafés.

Kathedraal

De kathedraal van Valencia werd in de 13de eeuw gebouwd en u vindt in het gebouw diverse bouwstijlen terug, waaronder gotische, romaanse en barokke elementen. In de kerk bevindt zich in de voormalig kapittelzaal een kelk, waarvan gezegd wordt dat het de heilige graal is. De toren van de kathedraal, El Micalet, is het kenmerk van Valencia. De toren is gebouwd in Valenciaans-gotische stijl en wanneer u geen hoogtevrees heeft en een 207 treden tellende trap u niet afschrikt, kunt u de toren beklimmen en bij het eindpunt zult u beloond worden met een prachtig uitzicht over de stad en haar omgeving.

Mercado Central

De markthal van Valencia is één van de mooiste en tevens grootste markthallen van Europa. De hal beslaat 8000 m² en is gebouwd in Jugenstil/Modernisme stijl. Kenmerken van deze stijl zijn kleurrijke glas-in-lood vensters en veelvuldig gebruik van tegels en smeedijzer. Op de markt vindt u een gigantisch aanbod aan vis en schaal- en schelpdieren.

La Ciudad de las Artes y las Ciencias

In het zuiden van de stad bevindt zich een 350.000 m² groot complex dat zowel informatie als vermaak biedt. U vindt er onder andere een wetenschapsmuseum en de expositiehal Palau de les Arts. Bijzonder is de bioscoop L’Hemisfèric, die een spectaculaire vormgeving kent. Het gebouw is een nabootsing van het menselijk oog. In de Stad van Kunsten en Wetenschappen vindt u tevens het grootste aquarium van Europa, L’Oceanogràfic. Het aquarium herbergt 500 verschillende dierensoorten. Het L’Umbracle bevat een uitkijkpunt, van waaruit u het gehele terrein kunt overzien.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden aan de Costa Blanca:

Foto’s van Valencia

Ligging