Elche

Elche staat vooral bekend om het grootste palmenbos van Europa, maar daarnaast zijn in de oude kern van de stad enkele mooie gebouwen te zien.

Elche ligt op circa 25 km van Alicante en telt zo’n 190.000 inwoners. In het centrum van de stad vindt u enkele bezienswaardigheden. De Basílica de Santa Maria werd in de 17de eeuw gebouwd en is één van de mooiste barokkerken in Europa. Naast de basiliek staat de Torre de la Calaforra, een middeleeuwse verdedigingstoren. In het Convent de la Mercè bevinden zich Arabische baden uit de 12de eeuw. Deze bestaan uit een koud bad, een bad met gematigde temperatuur en een heet stoombad.

Palmen

Rondom Elche bevinden zich zo’n 200.000 palmen, die tezamen het grootste palmenbos van Europa vormen. De palmen werden door de Arabieren geplant en het bos werd in 2000 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Het bos kent bomen van zo’n 200 jaar oud en sommige palmen zijn 40 meter hoog. In het Museu del Palmerar leert u meer over het palmenbos.

Jardín Huerto del Cura

Jardín Huerto del Cura is een botanische tuin met circa 1000 palmen, maar ook diverse andere planten en bomen zoals cactussen en drakenbloedbomen. U kunt een uitgezette wandeling volgen (begeleid op cassette) of op eigen houtje genieten van al het moois dat de tuin te bieden heeft. Hoogtepunt van de tuin is de zogeheten Keizerspalm, een circa 150 jaar oude palm, die acht stammen telt. De tuin biedt veel schaduw en telt tal van fonteinen, beekjes en vijvers, die uw verblijf veraangenamen.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden aan de Costa Blanca:

Foto’s van Elche

Ligging