Eten en drinken aan de Costa Blanca

Aan de Costa Blanca kunt u genieten van zowel de heerlijke verse producten van de zee als van de landelijke gerechten van het binnenland.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De specialiteit in de regio Valencia en aan de Costa Blanca is zonder twijfel paella, die door elke kok weer net iets anders wordt gemaakt. Rijst is behalve in paella ook in vele andere gerechten een hoofdingrediënt, maar wordt op wel 100 verschillende manieren klaargemaakt. In een kuststreek staan zeevruchten en vis uiteraard vaak op het menu. Meestal wordt vis gegrild of gebakken en met knoflook, olie en/of peper op smaak gebracht. Wanneer u het achterland in trekt zult u wildgerechten op de kaart treffen, maar ook konijn, geit en lam. Dessert bestaat veelal uit vers fruit. Zoetigheden worden vaak gemaakt van de plaatselijke amandelen, die bijvoorbeeld samen met honing de lekkernij turrón vormen. Probeert u eens horchata, een drankje van melk en aardamandelen en wanneer u genoeg rijst heeft gezien bestelt u dan eens fideuà, paella met noedels in plaats van rijst.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het ontbijt stelt in Spanje weinig voor, maar aan het eind van de ochtend nemen Spanjaarden enkele tapas tot zich om de honger tot de uitgebreide lunch, die vanaf circa 14 uur genuttigd wordt, te stillen. Het avondeten wordt pas rond 21 uur geserveerd, hoewel u in toeristische badplaatsen eerder aan kunt schuiven. Spanjaarden zelf eten tussen lunch en avondeten vaak nog tapas met een glas bier of wijn. Wanneer u tapas als hoofdmaaltijd wenst te eten bestelt u raciones, grote porties.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Supermarkten vindt u in alle badplaatsen langs de Costa Blanca. U kunt er terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Grote supermarkten houden geen middagsluiting, maar kleinere winkels wel. Deze zijn tussen 13 en 16 uur gesloten. In veel plaatsen kunt u tevens terecht op de wekelijkse markt, waar u verse producten van het land en de zee kunt kopen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de grote badplaatsen vindt u een uitgebreid en divers aanbod aan restaurants. In de oude wijken kunt u eenvoudige maaltijden eten in de tabernas en op het strand kunt u voor een goedkope maaltijd terecht bij de chiringuitos. Tapas worden in vele bars en cafés geserveerd en meestal heeft u de mogelijkheid om tapas in grotere porties, raciones, te bestellen als hoofdmaaltijd. Visrestaurants zijn in vele plaatsen te vinden, vaak bij de haven.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Water uit de kraan kunt u zonder gevaar drinken, maar het heeft vaak een sterke chloorsmaak. De meeste toeristen geven de voorkeur aan flessenwater.