Royal Costa Blanca Menu

Altea

Het dorp Altea is tegen een berghelling gelegen en staat vooral bekend als kunstenaarsdorp; u vindt hier vele galeries en kunstnijverheidswinkels.

Wanneer u op Altea aanrijdt ziet u boven op de heuvel waartegen het dorp gelegen is een kerk met een blauwe koepel, de Nuestra Señora del Consuelo. Op het kerkplein vindt in de zomer een soort hippiemarkt plaats. Altea is een zeer mooi plaatsje met smalle straten en vele trappen en voornamelijk witte laagbouwwoningen. Veel kunstenaars hebben in Altea hun ideale verblijfplaats gevonden en in het stadje zijn veel galeries te vinden en winkels die allerhande kunstnijverheidsproducten verkopen. Langs de kunst loopt een leuke promenade met verschillende bars en restaurants. Bij Altea vindt u niet de mooie zandstranden die u bij andere plaatsen aan de Costa Blanca aantreft. De stranden bij dit kunstenaarsstadje zijn voor een groot deel bedekt met grote kiezelstenen. Altea beschikt over een jachthaven en enkele watersportcentra waar de watersportliefhebbers onder u terecht kunnen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Blanca:

Foto’s van Altea

Populaire accommodaties in Altea

Bekijk alle 4 accommodaties in Altea

Ligging

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalcostablanca.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.