Dénia

Dénia is één van de mooiere plaatsjes langs de Costa Blanca. Rond de haven is altijd bedrijvigheid; veerboten vertrekken naar Ibiza en vissers keren terug met de vangst van de dag.

Dénia is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming. De meeste toeristen die hier verblijven hebben een eigen vakantiehuis of verblijven in een gehuurd huisje. De geschiedenis van de plaats gaat terug tot de Romeinse tijd toen het de naam Dianium droeg. In de 11de eeuw vestigde een Arabische vorst zich in Dénia. De Arabieren bouwden de burcht van Dénia, waaraan later nog enkele vestingwerken werden toegevoegd. In het kasteel is nu het archeologisch museum gevestigd, waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de plaats. De visserij speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van Dénia en wanneer u van vis houdt, moet u beslist een keer gaan eten in de visserswijk Baix la Mar. In de restaurants wordt de vers gevangen vis op heerlijke wijze bereid. Zelf een poging wagen een fantastische vismaaltijd te bereiden? Haal uw verse vis dan bij de visboeren tegenover de vissersbeurs, de Lonja del Posit.

Stranden

Ten zuiden van de haven ligt Les Rotes, dat bestaat uit vijf kleine baaitjes. In de eerste baai bevindt zich een smal strand van circa één kilometer lang, het Platja Marineta Cassianata. Hierna volgen vier rotsachtige inhammen, waarvan de laatste, La Cala, een nudistenstrand betreft. De baaien lenen zich uitstekend voor duiken en/of snorkelen en worden over het algemeen minder druk bezocht dan de stranden ten noorden van Dénia. Het eerste strand aan de noordzijde van Dénia is het circa 2,5 km lange Les Marines strand, dat de blauwe milieuvlag draagt. Het strand beschikt over alle faciliteiten die u zich kunt wensen, waaronder, strandbars, EHBO, een speelplaats en diverse sportmogelijkheden. Nog verder noordwaarts vindt u het Les Deveses strand, dat meer dan 4 km lang is en net als Les Marines de blauwe vlag draagt. Ook dit strand beschikt over de nodige faciliteiten.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Blanca:

Foto’s van Dénia

Populaire accommodaties in Dénia

Port Denia 7.2
4 aanbieders
vanaf €286
La Riviera 7.8
1 aanbieder
vanaf €1
Aquamarina 7.8
1 aanbieder
vanaf €1

Bekijk alle accommodaties in Dénia

Ligging