Royal Costa Blanca Menu

Vliegreis en tijd

De Costa Blanca is het makkelijkst te bereiken per vliegtuig. U kunt zelf naar uw bestemming rijden, maar het is een lange route, waarbij u in Frankrijk en Spanje voor vele wegen tol betaalt.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De vlucht van Nederland naar Valencia of Alicante duurt zo’n 2,5 uur. Wanneer u met de auto naar de Costa Blanca afreist kunt u daar het beste 2-3 dagen voor uittrekken. De afstand bedraagt ongeveer 2000 km.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u naar de noordelijke Costa Blanca (Costa de Valencia of Costa del Azahar) gaat, kunt u het beste vliegen op Valencia. Valencia Airport ligt circa 8 km ten westen van de stad. Bij aankomst kunt u direct een auto huren. Het vliegveld heeft weinig bars/winkels. Wanneer u aan de zuidelijke Costa Blanca verblijft is het vliegveld van Alicante de beste optie. De luchthaven ligt ongeveer 9 km ten zuidwesten van de stad. Alicante verwerkt jaarlijks meer passagiers dan Valencia en u vindt op dit vliegveld een groter aanbod aan winkels en restaurants. Ook hier kunt u meteen een auto huren.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met Transavia vliegt u rechtstreeks van Schiphol naar Alicante of Valencia. U kunt met andere maatschappijen vliegen, maar dan moet u een overstap maken. Ook vanaf Rotterdam vliegt u rechtstreeks naar Valencia en Alicante. Vanaf Eindhoven kunt u een rechtstreekse vlucht naar Alicante boeken met Transavia of Ryanair.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Spanje hanteert men dezelfde tijd als in Nederland.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op vakantie gaat naar de Costa Blanca dient u te beschikken over een geldig paspoort of identiteitskaart. Wanneer u met de auto reist dient u behalve over een geldig rijbewijs tevens te beschikken over een geldig kentekenbewijs en wanneer uw auto ouder is dan drie jaar een APK-keuringsbewijs.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De regels ten aanzien van bagage verschillen per vliegmaatschappij. U kunt dus het beste bij de betreffende maatschappij nagaan hoeveel (hand)bagage u mag meenemen. Controleert u dit goed, want bij te zware koffers, wacht u een flinke toeslag.

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalcostablanca.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn.