Benidorm

Benidorm is de grootste toeristenplaats van Spanje en telt ongeveer 100 flats met appartementen en hotels. De plaats beschikt over twee mooie stranden en heel veel vertier.

Benidorm ligt zo’n 45 km ten noorden van Alicante. De plaats wordt gedomineerd door vele hoge nieuwbouwcomplexen, waarin hotels en appartementen gevestigd zijn. Het Gran Hotel Bali is met 185 meter het hoogste hotel van Europa. Hoewel de op het toerisme gerichte bouw Benidorm overheerst, kent de plaats nog een oud centrum. Dit centrum is voor een groot gedeelte gesloten voor gemotoriseerd verkeer en u vindt er nog diverse oorspronkelijke huizen en daarnaast vele winkels, bars en restaurants.

Strand

Bij Benidorm bevinden zich twee mooie stranden. Het Platja de Levante en Platja de Poniente worden van elkaar gescheiden door een rotspunt en een kleine haven. Bij elkaar zijn de prachtige witte zandstranden circa 5 km lang, waarbij het Platja de Levante het populairst is en u hier in het hoogseizoen erg dicht op elkaar ligt. ’s Avonds wordt het Levante strand verlicht. Op het strand zijn diverse watersportfaciliteiten aanwezig.

Uitgaan

Eén van de redenen waarom Benidorm een populaire vakantiebestemming is, is het grote aantal uitgaansmogelijkheden. Grote discotheken bevinden zich langs de Avenida de la Comunidad Valenciana. Achter het Levante strand zijn verschillende disco-pubs gevestigd en ook in het oude centrum van Benidorm zijn diverse uitgaansgelegenheden te vinden. In het centrum bevindt zich de zogeheten Zona Inglesa, de Engelse Zone waar met name Engelse toeristen hun avonden en nachten doorbrengen. Lees hier meer informatie over discotheken in Benidorm.

Entertainment

In Benidorm hoeft u zich beslist niet te vervelen. U heeft allerlei mogelijkheden om de dag door te brengen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het gigantische pretpark Terra Mítica of aan het daarnaast gelegen Terra Natura, een natuurreservaat met zo’n 1500 dieren. Waterliefhebbers kunnen hun lol op in Aqua Natura, een 40.000 m² tellend waterpark met een grote hoeveelheid aan waterattracties. Het is mogelijk een combiticket voor Terra Natura en Aqua Natura te kopen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Blanca:

Foto’s van Benidorm

Populaire accommodaties in Benidorm

Les Dunes Comodoro 7.9
7 aanbieders
vanaf €494
Los Gemelos 22 8.3
5 aanbieders
vanaf €237
Gran Bali 6.1
7 aanbieders
vanaf €256

Bekijk alle 63 accommodaties in Benidorm

Ligging