Excursies aan de Costa Blanca

Aan de Costa Blanca is veel te zien en te beleven en het excursieaanbod is zeer gevarieerd.

Bootexcursies

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u de Costa Blanca eens van een andere kant wilt bewonderen, vanaf het water, dan kunt u kiezen voor een bootexcursie. Deze excursies worden in de meeste grote badplaatsen aangeboden in de havens. Zo kunt u in Benidorm bijvoorbeeld een minicruise naar Calpe maken. In verschillende havens, waaronder in Calpe, is het mogelijk om een excursie met een glasbodemboot te boeken. Deze excursie stelt u in staat om het onderwaterleven langs de Costa Blanca te verkennen. Wilt u het iets spannender maken, dan is een catamarantocht misschien iets voor u.

Valencia

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel u Valencia uiteraard op eigen houtje kunt bezoeken, is het tevens mogelijk een georganiseerde excursie naar de stad te boeken. Excursieaanbieders bieden verschillende programma’s voor Valencia aan. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ochtend met bezoek aan enkele musea en het oude centrum om vervolgens ’s middags tijd voor uzelf te hebben. Andere opties zijn een bezoek aanL’Oceanogràfic of een excursie, waarbij alleen het vervoer naar en van de stad is inbegrepen en u in Valencia zelf bepaalt wat u wilt gaan doen. Informeer bij touroperators naar de precieze agenda van een excursie, voordat u vastzit aan een programma dat u niet ziet zitten.

Guadalest

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Guadalest behoort tot de meest bezochte dorpjes aan de Costa Blanca en menig touroperator biedt excursies naar dit plaatsje aan. In het geval van excursies die een hele dag duren is Guadalest vaak slechts een onderdeel, maar tours die een ochtend of middag duren hebben dit plaatsje als hoofddoel. De route naar het dorp toe is al de moeite waard. In Guadalest verkent u het dorp en de meeste excursies maken ook een boottocht op het stuwmeer bij de plaats.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Viva España - Orange Express

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Orange Express excursie voert door het ‘echte’ Spanje. Tijdens deze tour brengt u een bezoek aan enkele traditionele plaatsjes, waarbij u in het ene dorp fruit gaat plukken, terwijl u in de andere plaats de visafslag bezoekt. Een gedeelte van het traject legt u af in een plaatselijk boemeltreintje. De excursie eindigt met een drankje en wat tapas.

Country Side

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Country Side excursie duurt een hele dag en voert u via een mooie route en leuke dorpjes naar Guadalest, waar een eerste uitgebreide stop wordt gemaakt en u een boottocht op het stuwmeer maakt. Na Guadalest voert de reis verder naar het Aitana gebergte, waar u een bezoek brengt aan het Safaripark Aitana. Vervolgens rijdt de bus terug naar de vertrekbestemming en onderweg komt u nog door een aantal mooie dorpen en kunt u genieten van de prachtige omgeving.

4x4 Routes

Bron: 4x4 Routes

Vrijwel elke dag van het jaar is het mogelijk om de binnenlanden van de Costa Blanca te verkennen in een (eigen) 4x4 auto of een gehuurde Jeep Wrangler. Het in Altea gevestigde bedrijf 4x4 Routes verzorgt routes van 2 uur, 4 uur of een hele dag. In de zomermaanden worden de routes laat in de middag gereden.