Stranden aan de Costa Blanca

De Costa Blanca heet niet voor niets de ‘witte kust’: langs de gehele kustlijn zijn prachtige hagelwitte stranden te vinden, waarvan vele de blauwe milieuvlag dragen.

Dunas de Guardamar

Bron: Palm z, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Prachtige, ongerepte zandstranden zijn te vinden ten zuiden van Guardamar. Zoals de naam reeds doet vermoeden worden de stranden omgeven door een mooi duingebied. In de duinen staan palmen en pijnbomen, die de stranden nog aantrekkelijker maken. Elk jaar opnieuw wordt de blauwe milieuvlag uitgereikt aan de stranden van Guardamar.

Platja les Marines

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij Dénia bevindt zich het zeer populaire Les Marines strand met alle faciliteiten. Net als vele stranden aan de Costa Blanca verdient ook dit jaarlijks de blauwe vlag. Het is een schoon, mooi zandstrand met EHBO, toegang voor minder validen en strandbewaking. Ligbedden en parasols kunt u op het strand huren en in de directe omgeving zijn diverse bars en restaurants waar u terecht kunt voor een maaltijd of een verkoelend drankje.

Platja del Carabassí

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nabij Santa Pola vindt u het Platja del Carabassí. Het strand wordt omgeven door duinen, zoutpannen en moerasland en is populair bij gezinnen omdat het strand langzaam in zee afloopt. U zult hier vele Spanjaarden treffen die met de hele familie zon en zee opzoeken. Op het strand zijn enkele strandhutten gevestigd, waar u terecht kunt voor een drankje of een snack. Het zuidelijkste gedeelte van het El Carabassí strand is een officieel toegewezen nudistenstrand.

La Granadella

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een werkelijk prachtig strand is het La Granadella bij Jávea. De schoonheid van het strand is helaas geen geheim en in het hoogseizoen wordt het zeer druk bezocht. Het kiezelstrand ligt in een hoefijzervormige baai die omgeven wordt door rotsen met pijnbomen. Het strand loopt vrij snel af in zee, waardoor het niet het meest geschikte voor kleine kinderen is. Het water is prachtig turquoise en leent zich uitstekend voor snorkelen. Op het strand is een hut waar u voor een hapje of drankje terecht kunt en langs de weg die achter de baai loopt bevinden zich enkele restaurants.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cap de la Nau

Bron: CTHOE, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Aan de Cap de la Nau, tussen Moreira en Jávea, bevinden zich diverse mooie, idyllische baaien die niet allemaal even makkelijk te bereiken zijn, maar daardoor wel rustiger zijn dan de grote, bekende zandstranden aan de Costa Blanca. De baaien lenen zich voor ontdekkingstochten met snorkel. Zeer mooi is de Cala Moraig, een afgelegen baai omgeven door steile kliffen. Andere mooie baaien zijn Cala Ambolo, Cala Blanca en La Barraca o Portitxol.

Les Rotes

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de zuidoostkant van Dénia bevinden zich de Les Rotes stranden. De kust bestaat uit rotsen en is ruiger dan voor het centrum. In de eerste van vijf inhammen die Les Rotes vormen bevindt zich het Marineta Cassiani zandstrand. Hierna volgt El Trampoli. Bij deze eerste twee baaien vindt u diverse strandbars en restaurants. De laatste drie baaien zijn Punta Negra, Arenetes en La Cala, waarvan laatstgenoemde een naaktstrand is. In deze baaien moet u geen prachtige zandstranden verwachten, maar meer rotsen en keien. De baaien zijn zeer populair bij duikers.

Dunas L’Oliva

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij Oliva bevinden zich diverse mooie zandstranden van in totaal zo’n 12 km lengte. Wat deze stranden bijzonder maakt is het uitgestrekte duinlandschap, waardoor ze worden omgeven. Het Terranova-Burguera strand ligt in dit duinlandschap, waarachter zich vervolgens een moeraslandschap bevindt. De L’Aigua Morta en Rabdells stranden bieden eveneens een combinatie van strand en mooie natuur in de vorm van uitgestrekte, ongerepte duinen.