Entertainment aan de Costa Blanca

Aan entertainment ontbreekt het aan de Costa Blanca beslist niet. Dierentuinen, aquariums, geweldige waterparken en leuke attractieparken zijn allemaal aanwezig.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Costa Blanca zijn een aantal grote en kleinere dierenparken te vinden. In Penàguila bevindt zich Safari Aitana . Het park bestaat uit twee delen, een safarigedeelte, waar dieren vrij loslopen en waardoor u met uw auto moet rijden en het Dacktary gedeelte, waar dieren in kooien of achter omheiningen zitten en waardoor u te voet een wandeling kunt maken. De nadruk in Rio Safari ligt op conservatie en educatie. Dit safaripark, dat zich in Elche bevindt, probeert onder andere exotische dieren weer in hun eigen habitat uit te zetten. In het park worden papegaaien-, olifanten- en zeeleeuwenshows gehouden. Het grootste dierenpark van de Costa Blanca vindt u nabij Benidorm. In Terra Natura maakt u kennis met dieren en planten in hun natuurlijk habitat, zonder duidelijk zichtbare omheiningen, waardoor u zich als het ware tussen de dieren bevindt. Het park is opgedeeld in vier gebieden: Amerika, Azië, Pangea en Europa. U kunt in het park een roofvogelshow bijwonen en ook aanwezig zijn en toekijken wanneer diverse dieren gevoerd worden.

Aquariums

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer de onderwaterwereld u intrigeert moet u beslist een bezoek brengen aan één van de aquariums van de Costa Blanca. Het grootste aquarium L’Oceanogràfic, bevindt zich in Valencia en maakt onderdeel uit van het Ciudad de las Artes y las Ciencias. Het is het grootste aquarium van Europa en herbergt 45.000 dieren van 500 verschillende soorten, waaronder haaien en dolfijnen. Het dierenpark Mundomar biedt onderwaterzicht op dolfijnen en zeeleeuwen en ook kunt u met deze dieren op de foto. Het is tevens mogelijk pinguïns te voeren en bovendien kunt u dolfijnen-, zeeleeuwen- en papegaaienshows bijwonen. In Santa Pola vindt u tot slot Aquàrium Municipal, waar u vissen kunt bewonderen die zich in de wateren van de Costa Blanca bevinden.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In vele plaatsen langs de Costa Blanca zijn waterparken te vinden. De populairste bevinden zich in Benicàssim, Benidorm, Cullera en Torrevieja. In Benicàssim treft u het Aquarama. Het park onderscheidt zich van andere parken door elk jaar nieuwe waterattracties te presenteren. Aqualandia in Benidorm was het eerste waterpark in Spanje. Het park is 150.000 m² groot en heeft vele attracties en andere faciliteiten, zoals restaurants, snackbars, picknickplekken en een ijssalon. In Torreviejo en Cullera bevinden zich waterparken van dezelfde keten, Aquàpolis. In Aquàpolis in Torrevieja heeft u de keuze uit meer dan 15 verschillende waterattracties en daarnaast kunt u een potje midgetgolfen. Aquàpolis in Cullera is kleiner en heeft minder attracties.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Naast dierentuinen en waterparken kent de Costa Blanca een aantal attractieparken. Verreweg het grootste is Terra Mítica. Het park is verdeeld in verschillende gebieden: Griekenland, Iberisch Schiereiland, De Eilanden, Rome en Egypte. Het heeft diverse achtbanen, een attractie waarbij u een vrije val van 54 meter maakt, waterattracties, een zweefmolen en draaimolen en nog veel meer. Sommige zijn alleen geschikt voor de durfallen onder u, terwijl andere voor iedereen, ook de kleinste kinderen, leuk zijn. In Santa Pola vindt u een kleiner attractiepark, Pola Park met onder andere botsauto’s, draaimolens, midgetgolf, trampolines en een spookhuis.