Guadalest

Op circa 30 km van Benidorm vindt u het mooie dorp Guadalest, dat onderdeel uitmaakt van vele excursies en veelvuldig door toeristen bezocht wordt.

Guadalest is op een berg gelegen en alleen de omgeving van het dorp is eigenlijk al een bezoek waard. Door de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. Het dorp zelf kent een lange geschiedenis en werd in de 11de eeuw gebouwd door de Moren. De belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp zijn het kasteel van San José dat in de 12de eeuw gebouwd werd en het Alcozaiba fort dat in de 11de eeuw door de Arabieren is gebouwd. Van beide fortificaties zijn slechts kleine delen overgebleven. Een ander bijzonder bouwwerk van Guadalest is de Peñon de la Alcalá, een wachttoren die op een zeer strategisch punt gebouwd is en al van verre te zien is. De toren biedt prachtig uitzicht op de omgeving van het dorp.

Musea

In Guadalest zijn vele (kleine) musea gevestigd. Zo vindt u in het dorp een poppenmuseum, een etnologisch museum, een museum met oude voertuigen en een martelmuseum. Daarnaast herbergt het Microgiant museum een collectie met aan de ene kant zeer kleine voorwerpen die u met een vergrootglas moet bekijken en aan de andere gigantische beeldhouwwerken. Het stadsmuseum is gevestigd in het Orduña huis, dat in de 18de eeuw gebouwd werd. Dit museum verschaft toegang tot het fort en in het huis vindt u diverse meubels uit de 18de en 19de eeuw. In het Museo de Saleros en Pimenteros vindt u tot slot een groot aantal zout- en peperstrooiers.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden aan de Costa Blanca:

Foto’s van Guadalest

Ligging