Nachtleven aan de Costa Blanca

Overdag is veel te beleven aan de Costa Blanca, maar ook voor de nachtbrakers onder u is het een goede bestemming. Met name Valencia, Alicante, Benidorm en Benicàssim kennen een uitgebreid uitgaansleven.

Valencia

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het uitgaansleven in een grote stad als Valencia heeft voor iedereen wat te bieden. In de Malvarossa wijk zijn diverse uitgaansgelegenheden te vinden en in de historische wijk El Carme vindt u veel hippe en trendy bars, met name in de Calle Caballeros en zijstraten daarvan. Een bijzondere gelegenheid is de Veles e Vents oftewel het paviljoen van de Port America’s Cup, wat alleen vanwege de bijzondere minimalistische architectuur al de moeite waard is. In het havengebied zijn ook verschillende bars en clubs te vinden. Houdt u van de alternatieve scene dan is Café Lisboa een aanrader. Geliefd is Radio City, waar een theater, bioscoop en uitgaansgelegenheid gecombineerd worden. Latinliefhebbers kunnen terecht in Johnny Maracas. Club Treinta y Tantos is een leuke disco gericht op publiek van 30 jaar en ouder. De plaatselijke bewoners gaan uit in de wijk Canovas, waar zich veel discotheken bevinden.

Alicante

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste uitgaansgelegenheden in Alicante zijn te vinden in de oude wijk en in het havengebied. In de oude wijk, El Barrio, vindt u talloze bars en diverse clubs. Een drukbezochte club is La Mision en ook Ovuca is een populaire discotheek. Meer clubs zijn te vinden in het havengebied. Eén van de grootste clubs van Alicante is El Puerto di Roma en in Ay Carmela in dezelfde straat kunt u terecht wanneer u van Spaanse muziek houdt. Techno- en houseliefhebbers zullen zich vermaken in de Z Klub of de Metro Dance Club. Stapavonden beginnen veelal in El Barrio en verplaatsen zich gaandeweg de avond richting El Puerto, de haven, waar de clubs tot in de vroege ochtend geopend zijn. In de zomer worden leuke feesten georganiseerd door de Chiringuitos (strandbars) op de stranden van Postiguet en San Juan.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Benidorm

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De grootste en bekendste discotheken van Benidorm zijn gelegen aan de weg naar Valencia, de Avenida de la Comunidad Valenciana, even buiten het centrum. Hier bevinden zich de populaire clubs Penélope, KU, KM en Manssion. Deze grote discotheken hebben vaak kleinere filialen langs het Levante strand. Overdag of vroeg op de avond, wanneer de discotheken nog niet open zijn kunt u terecht in deze discopubs. In het oude centrum van Benidorm zijn talloze bars en cafés te vinden, die met name door Engelse toeristen bezocht worden.

Benicàssim

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tussen de stranden Voramar en Playa Almadraba ligt de wijk Las Villas, waar zich het nachtleven van Benicàssim voor een groot gedeelte afspeelt. U vindt hier vele bars en cafés. Langs het Playa Almadraba liggen een aantal mooie villa’s, waarin uitgaansgelegenheden gevestigd zijn. Ook langs de stranden aan de zuidkant van de plaats kunt u terecht wanneer u een avondje wilt stappen. Hier vindt u openluchtbars en bars met live muziekoptredens. Tot slot zijn ook in het centrum van Benicàssim genoeg bars en kroegen te vinden voor een complete stapavond.