Ontspanning aan de Costa Blanca

Ontspannen kan op verschillende manieren. U kunt een dagje gaan winkelen, een heerlijke wandeling of fietstocht maken of lekker relaxen in een wellnesscentrum.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u aan de Costa Blanca verblijft en een dag wilt gaan winkelen dan kunt u natuurlijk naar Valencia of Alicante gaan. In Alicante vindt u behalve vele kledingwinkels op de Paseo de la Explanada elke dag kraampjes waar kunstnijverheidsproducten verkocht worden. Valencia is een winkelwalhalla met vele goede modezaken. In de historische wijk Barrio El Carme vindt u allerlei leuke boetiekjes en wanneer u op zoek bent naar handgemaakte producten moet u een bezoek brengen aan het Plaza Redonda. Behalve in Valencia en Alicante zijn ook in Benidorm talrijke winkels te vinden, met name bij het Platja de Levante.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Costa Blanca biedt gevarieerde wandelmogelijkheden. U kunt natuurlijk prachtige wandelingen langs de kust maken, waarbij de natuurparken Peñon de Ifach en Montgó bij Jávea aanraders zijn. Andere mooie gebieden om te wandelen zijn de moerassen bij La Oliva en L’Albufera. Wandelen in bergachtige omgeving kan onder andere in het Maestrat-gebergte of in de Serra de Aitana, de Serra de Bernia of in natuurpark Xorret del Catí.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle grote vakantieplaatsen en op veel campings worden fietsen verhuurd. Ideaal fietsen is het langs de kust, waar steeds meer fietspaden worden aangelegd. Deze bieden een relaxte manier om de Costa Blanca per fiets te verkennen, zonder dat u grote hoogteverschillen hoeft te overbruggen. Gaat u het binnenland in met de fiets, dan kunt u wel te maken krijgen met heuvels/bergen. Bij de plaatselijke toeristenbureaus kunt u vragen naar fietsroutes en u laten informeren over de moeilijkheidsgraad van de routes. Hier vindt u enkele routes die met name geschikt zijn voor de sportieve fietsers (mountainbikers) onder u.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Diverse hotels aan de Costa Blanca beschikken over kuur- en wellnessmogelijkheden. De meeste hotels bieden thalassotherapie, een therapie met organisch zeewater, terwijl een behandeling met zeealgen ook tot de mogelijkheden behoort. Aan de Costa Blanca vindt u een aantal goede kuuroorden, waaronder Balneario de Villevieja, Balneario de Chulilla en Balneario Fuente Podrida.