Jávea

Tussen de Cap Sant Antoni en de Cap de Sant Martí aan één van de mooiste baaien van de Costa Blanca ligt Jávea, een mooie badplaats met een oude binnenstad.

Jávea bestaat uit drie delen, de oude binnenstad, Casc Antic, de havenwijk en de wijk L´Arenal, waar zich de meeste accommodaties bevinden. In de binnenstad vindt u diverse bezienswaardigheden, waaronder de Iglesia de San Bartolomé, een gotische weerkerk, waar men zich terugtrok tijdens aanvallen van piraten. In de Casc Antic zijn mooie herenhuizen met kleurrijke balkons te vinden en brengt u eens een bezoek aan de markthal of het archeologisch en etnografisch museum Soler Blasco. Wanneer u van dansen houdt, moet u beslist een avondje doorbrengen in de Hacienda Disco, een openluchtdiscotheek langs de weg naar Cap Sant Antoni.

Stranden

Langs de kust van Jávea bevinden zich diverse stranden en baaien. Populair zijn het Platja de l´Arenal en het Platja de la Grava, dat zich bij de haven bevindt. Rustiger en idyllischer zijn de vele rotsbaaitjes langs de kust, zoals het prachtige Cala de la Granadella, Cala Ambolo en Cala Blanca, dat enkel te voet bereikbaar is. De kust rond Jávea leent zich uitstekend voor duikexpedities, met name de wateren rond de eilandjes Illa del Portitxol en Illa d´Ambolo zijn populair bij duikers.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Blanca:

Foto’s van Jávea

Populaire accommodaties in Jávea

Monte Jávea 7.3
1 aanbieder
vanaf €1

Bekijk alle 103 accommodaties aan de Costa Blanca

Ligging