Benicàssim

Na Benidorm is Benicàssim, dat ligt aan de Costa del Azahar ten noorden van de Costa Blanca, de grootste toeristische plaats van de streek.

Al in de 19de eeuw raakte Benicàssim in trek bij toeristen en rijke Spanjaarden lieten hier grote vakantiewoningen bouwen. Langs het strand vindt u diverse villa’s die in verschillende stijlen gebouwd zijn. Twee uitgezette wandelingen leiden u langs de mooiste van deze zomerresidenties. In totaal voeren de wandelingen u langs 27 woningen, waarvan sommige nu plaats bieden aan restaurants. Ook in het centrum van Benicàssim vindt u nog sporen van het rijke verleden van de plaats. Langs de kust bevinden zich diverse mooie zandstranden met een lengte van in totaal 6 km.

Desierto de las Palmas

Circa 6 km landinwaarts van Benicàssim ligt het natuurpark Desierto de las Palmas, een ruig berglandschap, waarin zich enkele ruïnes bevinden. Door het park lopen enkele wandelpaden, waarover u in het bezoekerscentrum, La Bartola, meer informatie kunt krijgen. Wanneer u door het gebied wandelt heeft u prachtig uitzicht op zee en bergen.

Fib Festival

In juli vindt jaarlijks het Festival Internacional de Benicàssim plaats. Het festival werd voor het eerst in 1995 georganiseerd en behoort inmiddels tot de populairste zomerfestivals van Europa. Ieder jaar kent de line-up een mix van bekende en minder bekende bands. Het festival duurt vier dagen, maar bezoekers kunnen acht dagen op de gratis camping verblijven. Behalve muziekoptredens maken ook theater- en dansoptredens onderdeel uit van het programma.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Blanca:

Foto’s van Benicàssim

Ligging