Peñiscola

Het dorp Peñiscola is gelegen aan de Costa del Azahar, ook wel de noordelijke Costa Blanca genoemd. Het is bekend van het Castell del Papa Luna, een prachtige burcht die op een rots boven de zee gelegen is.

U ziet de burcht van Peñiscola al van verre liggen en zeker wanneer u ’s avonds in de buurt bent biedt het verlichte fort een prachtige aanblik. Het Castell del Papa Luna werd tussen 1294 en 1307 gebouwd door de tempeliers. Papa Luna refereert aan Pedro Martínez de Luna, die tijdens het kerkelijk schisma tegenpaus was. Hij legde het echter af tegen de toenmalige paus in Rome en vestigde zich in 1411 in Peñiscola en maakte een bisschopspaleis van het kasteel, dat nu naar hem vernoemd is. Behalve het pauselijk paleis kunt u ook een bezoek brengen aan het Ermitorio Nuestro Señora de Ermitana, een in barokstijl gebouwde kerk. Het Museu de la Mar leert u meer over de geschiedenis van Peñiscola en met name over de visserij. Het museum herbergt enkele aquariums.

Evenementen

Peñiscola is enkele malen per jaar het decor voor feesten en evenementen. In september vindt het feest van de Moren en Christenen plaats, waarbij met schijngevechten de strijd tussen deze bevolkingsgroepen wordt nagespeeld. In de eerste week van juni kunt u het Festival International de Cine de Comedia bijwonen en in augustus wordt in de plaats een barokmuziekfestival georganiseerd.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden aan de Costa Blanca:

Foto’s van Peñiscola

Ligging